Veelgestelde vragen
Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen in mijn trimsalon. Staat je vraag er niet bij of wil je meer informatie? Neem contact met mij op en ik geef je zo spoedig mogelijk antwoord.
Wanneer kan een kat thuis getrimd worden?
Belangrijk bij een huisbezoek is dat jouw kat benaderbaar is en zich laat aaien.
Twijfel je hieraan? Neem dan contact met mij op. We kunnen dan samen overleggen wat de beste behandeling voor jouw kat is.
Moet ik thuis nog iets voorbereiden voordat je komt?
Je hoeft thuis niets voor te bereiden. Alle spullen die nodig zijn om jouw kat te trimmen neem ik mee. Het enige wat ik nodig heb ter plaatse is een plekje waar voldoende licht is en ruimte voor mijn trimtafel. Bij sommige katten werkt het fijner als er een kleedje of handdoek tijdens het trimmen op de trimtafel ligt. Je kunt dit kleedje of handdoek een paar dagen voor de afspraak op een plekje leggen waar de kat graag ligt. Zo zit hier de eigen geur aan van de kat en dit stelt gerust tijdens het trimmen. Verder laat ik de kat aan mijn spulletjes snuffelen voordat ik ga beginnen.
Blijf zelf rustig voorafgaand en tijdens de trimbeurt. Als jij zenuwachtig of gestrest bent, merkt jouw kat dat ook. Dit kan het trimmen moeilijker maken. Mijn doel is om zo stressvrij mogelijk te werken.
Hoe gaat een trimbehandeling in zijn werk?
Elke trimbehandeling is maatwerk, dit is afhankelijk van de kan. Over het algemeen zet ik eerst rustig al mijn spullen klaar. Jouw kant kan dan lekker door de kamer blijven lopen en wennen aan mijn bezoek.
Ik start alijd met een klein onderzoek van jouw kat. Ik voel waar de klitten zitten en samen bespreken wat voor behandeling nodig is er nodig en de wensen zijn. Zo is het voor jou meteen duidelijk wat er gaat gebeuren.
De daadwerkelijke trimbehandeling begin ik begin met het knippen van de nagels, als eerste met dee voorpootjes. Vervolgens wordt er gekamd, ontklit en ontwolt. Soms scheer ik wat klitten weg. Het kan ook zijn dat ik alleen genoeg heb aan een kam om de losse ondervacht eruit te kammen.
Wat is de duur van een trimbehandeling?
Het liefst heb ik een kat zo kort mogelijk op mijn trimtafel. Hoe korter de behandeling duurt, des te minder stress heeft jouw kat. Gemiddeld duurt een trimbehandeling 30 tot 45 minuten. Voor elke behandeling plan ik genoeg tijd in zodat ik voldoende tijd heb om de kant in alle rust te behandelen.
Hoe vaak moet je je kat laten trimmen?
Haarballen en klitten kunnen erg vervelend en soms zelfs pijnlijk zijn voor een kat. Daarom is het beste als zijn vacht het gehele jaar door goed verzorgd is. In de praktijk wordt een kat gemiddeld 3 keer jaar door mij getrimd. Bij sommige katten volstaat 1x per jaar trimmen en bij andere is er meer verzorging nodig en is een bezoek om de 2 maanden nodig.
Ontwol/pluk je ook katten?
NEE! Ik vind dat plukken en ontwollen van katten een achterhaalde trimmethode is. Plukken en ontwollen is absoluut onnodig en kat onvriendelijk. De tere huid en vacht worden hierdoor beschadigd.
Wat doe je als het niet lukt om een kat te trimmen?
Gelukkig komt het heel weinig voor, maar het kan gebeuren dat een kat niet te trimmen is. Dan is zelfs een pauze tijdens de behandeling niet meer voldoende. Er kunnen een aantal oorzaken zijn, bijvoorbeeld dat de kat gestrest is, een medisch probleem heeft, lijdt aan overgewicht of pijn heeft.
Mocht ik een behandeling stopzetten, dan adviseer ik om contact op de te nemen met de dierenarts. De behandeling kan dat beter onder een roesje gebeuren dan onder dwang op mijn trimtafel. Ik kan eventueel meegaan naar de dierenarts.
Helaas ben ik bij dit besluit wel genoodzaakt om het starttarief á €20,00 en reiskosten in rekening te brengen.